Tweedehands boeken verkopen - Boeken inkopen - Boeken opkoper

BOEKEN INPAKKEN

________________________

HANDIGE TIPS EN ADVIES

We hebben al heel wat boeken ontvangen, hier zijn wat inpak tips.

Volg deze instructies zodat je boeken in goede staat bij ons aankomen. Pakketten komen altijd aan, soms met wat extra tape van DHL.

Gebruik dozen van stevig karton, anders scheuren ze onderweg open.

De perfect doos om boeken mee te verzenden

Deze kleine verhuisdoos van de HEMA is met zijn karton met dubbele golf zeer sterk. Deze doos gebruiken we zelf ook graag en kost ook niet veel, voor €1,50 komen je boeken gegarandeerd heel bij ons aan. Heb je voor meer dan €100,- aan boeken verzameld dan kun je deze dozen ook van ons lenen.

De meeste verhuisdozen van 60 Liter zijn niet sterk genoeg

De Grote verhuisdozen van Action, Gamma, Praxis, Hema, Karwei enz. Zijn van dun karton gemaakt. Dit soort dozen kun het gewicht van boeken niet dragen en scheuren onderweg. Als je ze gebruikt, verstevig ze dan rondom met duc-tape, of vul ze voor iets meer dan de helft en snij- en vouw de zijden naar binnen. Professionele verhuisdozen kunnen het gewicht van 30 kg wel hebben.

Gebruik alleen stevige dozen

Boeken zijn zwaar, kies daarom voor stevige dozen zoals bananendozen, gratis te verkrijgen bij de meeste supermarkten. Het sterkste karton bestaat uit 2 laagjes golfkarton.

Kies een doos van de juiste afmeting, anders gaan je boeken door elkaar.

Hergebruik dozen verzenddozen van webshops

Je hebt vast nog ergens een doos liggen waar je boeken precies in passen. Dozen van grote webshop zoals Bol.com, Zalando en Coolblue ontvangen we regelmatig.

Dozen die je mogelijk nog ergens hebt liggen.

Tape ook dit soort deze rondom goed dicht. Boeken zijn zwaar.

Bananen dozen zijn gratis te vinden bij de supermakt

Als je meerdere dozen vol met boeken hebt, gebruik dan bananen dozen of professionele verhuisdozen. Heb je voor meer dan €100,- aan boeken, dan kun je gratis dozen van ons lenen. Neem dan even contact met ons op.

Zorg dat er zo min mogelijk ruimte in de doos overblijft

Restruimte in de doos opvullen

Een doos die niet helemaal vol zit met boeken kun  je opvullen met bijvoorbeeld oude kranten, bubbeltjesfolie of andere verpakkingsmaterialen die je voor handen hebt.

Snijd dozen op maat

Heb je maar een paar boeken? Dan kun je een grotere doos op maat snijden, echt heel simpel. Snijd met een scherp mes alle vier de hoeken van je doos in, vanaf het punt waar de lege ruimte begint. Vouw alle flappen naar binnen en tape de bovenkant goed dicht.

Half volle dozen zakken in

Als dozen voor de helft gevuld zijn, en er wordt een doos bovenop gezet onderweg bij DHL dan zakken ze in. Snij de zijden in en vouw ze naar binnen. Daarna dicht plakken met tape. Op deze manier zitten de boeken goed opgesloten in de verpakking en is de doos niet te zwaar.

Gebruik tape, zodat je boeken onderweg in de doos blijven.

Textiel tape is erg sterk.

Duc-tape is het beste om dozen mee dicht te plakken. Als je dat niet in huis hebt, kun je natuurlijk ook andere brede plakband gebruiken.

Deze doos is goed dicht getapt

Gebruik eerder teveel tape dan te weinig. Als het je lukt om de tape rondom te doen dan weet je zeker dat de boden niet los kan raken.

Zorg voor dichte dozen

Gebruik je een bananendoos, zorg er dan voor dat er een stuk karton op de bodem ligt en dek de doos ook af met een stuk karton om je boeken goed te beschermen. Meestal zit er een los stuk karton in de bananendoos.

De laatste tips!

Maximaal 30 kg per doos

Een doos vol met studie- of kookboeken kan zwaar zijn. Maar dat merk je snel genoeg. 30 kg is veel, de meeste pakketten zullen dit niet halen.

Stapel boeken boven op elkaar in de doos

Zorg er voor dat je boeken allemaal plat op elkaar liggen in de doos. Als er te veel ruimte in de doos is, dan wordt her onderweg een rommeltje en raen boeken onnodig beschadigd.

Label ieder pakket

De verzendlabels ontvang je per e-mail, plak deze op de doos. Gebruik één verzendlabel per doos of pakket. Doet je printer het niet? Neem contact met ons op.