• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Hitte

de avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en lerjongen van een Dante citerende slager in Toscane
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

4,10

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Hitte
Hitte
Echt gebruikt
4,10
ISBN
9789029073936
Bindwijze
Paperback
Taal
Overig
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina’s
351

Waar gaat het over?

Bill Buford, de bekende schrijver van de hilarische bestseller Tussen het tuig, doet in Hitte een min-stens zo onthullend verslag van zijn ervaringen in de keuken van restaurant Babbo in Manhattan van de flamboyante topkok Mario Batali. Aanvankelijk ondergaat Buford de keuken als een ‘culinair strafkamp’, maar hij houdt stug vol en Batali brengt hem in drie jaar tijd de kneepjes van het vak bij. Gaandeweg raakt Buford steeds meer gefascineerd door de culturele achtergrond van de Italiaanse gerechten en kookmethodes. Hij besluit in het voetspoor van Batali zelf naar Italië te gaan als ‘voedseldetective’ en om te leren tradi-tioneel eenvoudig eten te bereiden in een trattoria, waar tien achtereenvolgende generaties vrouwen op de klassieke manier pasta maken. Buford rondt zijn leerjaren af bij een ander luisterrijk figuur: de befaamde Toscaanse slager Dario Cecchini, die zijn vermaarde renaissancegerechten bereidt onder het citeren van Dante’s Inferno. Hitte, met veel zelfspot en humor geschreven, is een serie portretten – niet alleen van de topkok Mario Batali en de slager Dario Cecchini, maar ook van het restaurantwezen zelf en de mensen die achter de schermen werken, in de hitte. Hitte is bovendien een lofzang op de Italiaanse keuken. ‘Geweldige culinaire schrijfkunst. Dit is een prachtig en hoogst amusant boek.’ – Publishers weekly ‘Buford geeft een subliem en gedetailleerd beeld van het leven in de keuken
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Anderen bekeken ook

Russell Norman
Spuntino
60,90
Axel de Vos
Dubbel leven
20,80
Katrien Blanckaert
Puur Toscane
13,65
Joanna Farrow, Inaksie
Chef School
6,70
Bill Buford
Oui, Chef!
5,45