Tweedehands boeken door de Kringloop laten ophalen? Check eerst even de waarde van je boeken met onze app. Je kunt de boeken altijd nog weggeven aan een kringloopwinkel

Je tweedehands boeken verkopen was nog nooit zo gemakkelijk. Snel wat geld ontvangen voor boeken die je anders naar de kringloop zou brengen? Je kunt ook je studieboeken verkopen. Wij zijn een boeken opkoper en kopen van kinderboeken tot hobby boeken in, van veel tot enkele boeken. Download onze app en ga direct aan de slag. Boeken die in de app € 0,- opbrengen kun je dan alsnog doneren aan een kringloopwinkel bij jou in de buurt. Kringloopwinkels kopen geen boeken in. De kringloop ontvangt donaties van klanten. Een Kringloopwinkel komt bruikbare oude boeken graag gratis ophalen, omdat ze er nog best wat geld mee kunnen verdienen.  Bekijk voordat je boeken weggeeft met de Boekenbalie App of wij je oude studieboeken, kinderboeken en alle andere boeken willen inkopen.

Kopen we boeken niet? Zoek dan een kringloopwinkel bij jou in de buurt om ze op te laten halen.

Kringloopwinkels zitten verspreid door het hele land. Vaak komen ze gratis langs om boeken op te halen die je niet meer gebruikt, maar de kringloop nog wel in de winkel wil hebben. Als je met de app je boeken hebt geselecteerd die je aan boekenbalie kunt verkopen, zoek dan vervolgens een kringloopwinkel bij jou in de buurt om de rest op te laten halen. Als ze dan toch langs komen zet dan gelijk andere spullen klaar die je niet meer nodig hebt. Wel zo gemakkelijk.

   Kringloopwinkels waar wij goede ervaringen mee hebben.

   Als tweedehands boeken opkoper ken ik de gemiddelde kringloopwinkel goed. De een heeft een heel goede boeken afdeling, de ander besteedt er juist weer helemaal geen aandacht aan en gooit veel boeken bij het oudpapier. Kringloop bedrijven zijn ook erg goed in het verwerken en sorteren van oude boeken.

   Books for life

   Deze Boeken kringloopwinkels zitten in verschillende steden. Dit zijn kringloopwinkels gespecialiseerd in tweedehands boeken, waar mensen met veel liefde voor oude boeken alles goed sorteren en in de winkel zetten. Je vindt ze in onder meer Utrecht, Groningen, Nijmegen, Tilburg, Amsterdam en Maastricht. Als je dan toch om oude boeken geeft, breng dan de boeken die je niet aan ons kunt verkopen naar een van deze vestigingen. Nadeel is wel dat er vaak geen ophaal service is.

   Emmaus

   Je kent Emmaus misschien van de winkels en markten met tweedehands artikelen, maar Emmaus is meer dan dat. In acht woonwerkgemeenschappen bieden ze onderdak aan wie dat om welke reden dan ook nodig heeft, met name dak- en thuislozen. Daarnaast wonen er mensen die uit idealisme voor Emmaus hebben gekozen.

   De winkels voorzien in het onderhoud van deze groepen. Ook zijn er vrijwilligersgroepen, waar mensen een leuke en zinvolle dagbesteding kunnen vinden. Voor de meeste groepen geldt, dat ze van de omzetten projecten op het gebied van armoedebestrijding in en ver buiten Nederland kunnen ondersteunen.

   Bekijk eerst even met de App welke tweedehands boeken we inkopen, om te beslissen wat je weggeeft en wat je wil verkopen.

   Een goede plek dus om je boeken in te leveren die wij niet inkopen. Emmaus heeft in de meest plaatsen waar zij zitten ook een ophaalservice. Emmaus zit onder meer in Urecht Lombok, Urecht Parkwijk, Haarzuilens, Breda, Wageningen, Amersfoort etc. Bekijk de website van Emmaus voor meer informatie.